Kyckling saltimbocca

Recept på saltimbocca med kyckling. Kalven i en klassisk saltimbocca är här ersatt med lätt utbankade kycklingbröst. Fräst svamp till ger extra mustighet. Sparrisbroccoli som säljs under varumärket Bella verde är långstjälkad, söt och mjäll. 
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kyckling - gärna minutkyckling eller tunnskivad kyckling
  • 600 g potatis
  • 3 rosmarinkvistar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt - + 1/2 tsk + 2 krm
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm
  • 8 salviablad
  • 4 skivor parmaskinka
  • 2 tsk vetemjöl
  • 2 msk smör - + 1 msk
  • 0,5 dl vitt vin - torrt
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1 dl vatten
  • 200 g svamp - t ex rödgul trumpetsvamp

Tillbehör

  • 250 g sparrisbroccoli - eller vanlig broccoli
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen i bitar. Blanda med rosmarin, olja, 1 tsk salt och 1/2 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg 1 salviablad och 1 skinkskiva på varje filé. Lägg ytterligare 1 blad salvia på varje. Fäst med tandpetare. Pudra över mjöl på båda sidor.

  3. Bryn kycklingen i 2 msk smör på skinksidan. Vänd och stek färdigt tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur. Häll på vin, citronsaft, fond och vatten. Bräsera 2–3 min.

  4. Förväll broccolin i kokande lättsaltat vatten ca 4 min. Låt rinna av. Skala, skiva och fräs vitlöken i olja. Lägg i broccolin och krydda med chiliflakes. Bryn svampen i 1 msk smör. Krydda med 2 krm salt. Servera kycklingen med sky, potatis, broccoli och svamp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!