00000

Kyckling picante empanadas smaksätts med habanerochilipulver i stället för färsk habanero som i orginalreceptet. Färsk habanerochili är svår att handskas med, pga dess styrka.

För 24 empanandas:

Ingredienser

1 sats empanadasdeg, se recept

Fyllning:

400 g kycklinglårfilé
400 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
50 g persilja, hackad
1 msk timjan
2 tsk habanerochilipulver
2 tsk salt
200 g vattenkastanjer

Tomatsås:

1 gul lök, stor
4 soltorkade tomater, marinerade
1 burk tomater, krossade (400 g)
2 msk rapsolja
1 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk habanerochilipulver
2 tsk salt

20 minuter + tid att göra empanadas + 25 minuter i ugn

Kyckling picante empanadas – gör så här:

  1. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Skala och pressa över vit-löken. Tillsätt persilja, timjan och chili och blanda väl. Täck formen med plastfolie och låt marinera i kylen ca 1 timme.
  2. Tomatsås: Skala och finhacka löken. Hacka de soltorkade tomaterna. Fräs lök och tomater i olja ca 3 min. Häll över krossade tomater och tillsätt timjan, paprikapulver, chili och salt. Låt puttra under lock ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
  3. Häll tomatsåsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  4.  Ta upp och skär kycklingköttet i små tärningar. Hacka vattenkastanjerna. Blanda kyckling och vattenkastanjer med tomatsåsen.
  5. Använd degplattor som är 1 1/2 mm tjocka. Lägg kycklingröra på varje degplatta.
  6. Vik ihop och tryck till runt degkanterna. Lägg empanadasen på en plåt.
  7. Sätt ugnen på 210°, varmluft. Grädda empanadasen mitt i ugnen 20–25 min.

Recept: Mariana Ling

Fler recept med: Bakning, Kyckling och fågel