Kycklinggryta med ris

Kyckling- och risgryta är en superlättlagad allt-i-ett rätt som passar bra i matlåda om det blir något över.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 50 g chorizo - tunt skivad
  • 3 dl basmatiris
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 1 förp linser - kokta (380 g)
  • 1 kruka timjan
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 2 dl ajvar relish

Gör så här

  1. Skär kycklingen i ca 4 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingbitarna och bryn dem på hög värme i 1/2 msk olja i en stekgryta ca 2 min. Låt chorizon steka med ca 1 minut. Ta upp kyckling och korv ur grytan och lägg i löken. Låt den fräsa ca 1 minut. Blanda ner riset och fräs ca 1 minut.

  2. Smula ner buljongtärningara och häll på 5 dl vatten. Lägg tillbaka  kyckling och korv i grytan. Rör om och låt sjuda under lock ca 15 min.

  3. Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Garnera grytan med timjan och servera med ajvar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!