3.33.33.33.33.3

Kyckling- och risgryta är en superlättlagad allt-i-ett rätt som passar bra i matlåda om det blir något över.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 gul lök
50 g chorizo, tunt skivad
3 dl basmatiris
2 hönsbuljongtärningar
1 förpackning linser, kokta (380 g)
1 kruka timjan
rapsolja, salt, nymald ­svartpeppar

Tillbehör:

2 dl ajvar relish

25 minuter

Kyckling- och risgryta – gör så här:

  1. Skär kycklingen i ca 4 cm stora bitar. Skala och finhacka löken. Strö 1 tsk salt och 2 krm peppar på kycklingbitarna och bryn dem på hög värme i 1/2 msk olja i en stekgryta ca 2 min. Låt chorizon steka med ca 1 minut. Ta upp kyckling och korv ur grytan och lägg i löken. Låt den fräsa ca 1 minut. Blanda ner riset och fräs ca 1 minut.
  2. Smula ner buljongtärningara och häll på 5 dl vatten. Lägg tillbaka  kyckling och korv i grytan. Rör om och låt sjuda under lock ca 15 min.
  3. Skölj linserna i ett durkslag. Blanda ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Garnera grytan med timjan och servera med ajvar.