Kyckling- och nudelsoppa

Paksoi går utmärkt att frysa in i hela blad. Sedan är det bara att ta fram så mycket du behöver.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 - 3 kycklingfiléer - (400 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • ingefära - färsk en bit (ca 3 cm)
  • 1 morot - (stor)
  • 14 dl vatten
  • 3 tärningar hönsbuljong
  • 150 g glasnudlar - tjocka eller tunna (Blue Dragon)
  • 80 g shiitakesvamp
  • 2 pak choi - (ca 200 g)

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala och skär ingefäran i tunna strimlor. Skala och skiva moroten. Skär skivorna i så tunna strimlor som möjligt.

  2. Koka upp vatten med buljongtärningar, vitlök och ingefära. Tillsätt kycklingbitar, nudlar och svamp. Låt koka upp och sjud ca 3 min tills kycklingen och nudlarna är genomkokta.

  3. Halvera och lägg i paksoi när ca 1 minut av koktiden återstår. Lägg i morotsstrimlorna strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!