Recept på kyckling- och halloumi-macka. Välj gärna ett surdegsbröd, det smakar så mycket mer!

För 4 personer

Ingredienser

2 kycklingfiléer (à ca 150 g)
1 msk olivolja + 3 msk + 1 msk + 1 msk
0,5 tsk salt
1 kruka bailika färsk
1 vitlöksklyfta
4 brödskivor
1 halloumiost (250 g)
100 g rucola
4 grillade paprikabitar från burk

Kyckling- och halloumi-macka – gör så här:

  1. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt.
  2. Mixa hälften av basilikan, 3 msk olja och skalad vitlöksklyfta med mixerstav.
  3. Stek brödet i 1 msk olja i en stekpanna så att det får fin färg. Skär halloumin i skivor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna så att de får fin färg.
  4. Skär kycklingen i skivor. Fördela rucola på bröden och lägg på paprika, kyckling och halloumi. Ringla över basilikaolja och garnera med den sparade basilikan.
Fler recept med: Kyckling och fågel, Mackor