Kyckling- och halloumi-macka

Recept på kyckling- och halloumi-macka. Välj gärna ett surdegsbröd, det smakar så mycket mer!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer - (à ca 150 g)
  • 1 msk olivolja - + 3 msk + 1 msk + 1 msk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 kruka basilika - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 brödskivor
  • 1 halloumiost - (250 g)
  • 100 g rucola
  • 4 grillade paprikabitar från burk

Gör så här

  1. Stek kycklingfiléerna i 1 msk olja i en stekpanna ca 8 min på varje sida, tills de är genomstekta. Krydda med salt.

  2. Mixa hälften av basilikan, 3 msk olja och skalad vitlöksklyfta med mixerstav.

  3. Stek brödet i 1 msk olja i en stekpanna så att det får fin färg. Skär halloumin i skivor. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna så att de får fin färg.

  4. Skär kycklingen i skivor. Fördela rucola på bröden och lägg på paprika, kyckling och halloumi. Ringla över basilikaolja och garnera med den sparade basilikan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!