Kyckling- och broccolipizza

Recept på kyckling- och broccolipizza. Broccoli kan bytas ut mot blomkål eller zucchini.
Av rester i kylen och slattar i frysen gör du toppengoda pizzor.
Av rester i kylen och slattar i frysen gör du toppengoda pizzor. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 pizzabotten - färdig, köpt eller hemgjord, se recept
  • 1 dl pizzasås - chilisås eller tacosås
  • 2 dl ost - riven
  • 3 dl broccoli - -4, kokt
  • 2 dl kyckling - grillad eller stekt
  • 75 g ädelost - eller gorgonzola
  • 2 msk rostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Bred ut sås på pizzabottnen. Strö över hälften av osten och lägg på broccolin.

  2. Skiva kycklingen och lägg på den. Strö på resten av osten och smulad ädelost.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Strö på rostad lök när pizzan kommer ut ur ugnen.

  4. Tips! Kreativitet är bra när man ska skapa resträtter! Tänk länder och maträtter när du komponerar din pizza.

Pizzabottnar

10 minuter + 1 timme jäsning + 12 minuter i ugn

Förberedda pizzabottnar i frysen minskar vardagsstressen.

Till 4 bottnar, ca 25 cm diameter:

3 1/2 dl vatten

25 g jäst

7–8 dl vetemjöl special (420–480 g)

2 msk olivolja

1 tsk salt

Gör så här:

1. Värm vattnet till 37°. Blanda ut jästen med vattnet. Tillsätt 5 dl mjöl och arbeta till en smidig deg. Tillsätt olja, salt och resterande mjöl, lite i taget. Arbeta degen ca 5 min i maskin. Låt den jäsa under bakduk ca 30 min.

2. Dela degen i fyra bitar. Platta eller kavla ut fyra tunna rundlar. Lägg rundlarna på två smorda plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 30 min. Sätt ugnen på 250°.

3. Grädda bottnarna i nedre delen av ugnen ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk. Förpacka bottnarna i plastfolie eller fryspåse och lägg i frysen.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!