00000

God och fräsch kyckling- och avokadosallad med getost. Receptet går utmärkt att dubblera om gästerna blir fler än fyra.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 + 1 msk smör
1 + 1 tsk salt
200 g sparris, grön
150 g sockerbönor
200 g tomater, små
1 knippa rädisor
120 g sallad, blandad
2 avokador
1 msk citron, pressad

Dressing:

1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
2 msk dijonsenap, ljus
1 äggula
0,5 tsk strösocker
2 krm salt
1,5 dl rapsolja
2 msk rödlök, finhackad
0,5 tsk oregano

Tillbehör:

100 g getost
8 skivor baguette
1 msk honung, flytande

Kyckling- och avokadosallad med getostsnitt – gör så här:

  1. Skär kycklingen i ca 2 x 2 cm stora bitar. Bryn den runt om i 1 msk smör i omgångar. Strö på 1 tsk salt. Sänk värmen och efterstek kycklingen under lock ca 5 min, tills den är genomstekt.
  2. Dressing: Vispa ihop vinäger, vatten, senap, äggula, socker och salt. Tillsätt oljan droppvis under vispning. Blanda ner rödlök och oregano i dressingen.
  3. Bryt av det nedersta på sparrisen. Skär sparrisen i mindre bitar. Stek sparris och sockerbönor i 1 msk smör på svag värme 2-3 min. Strö på 1/2 tsk salt.
  4. Skär tomaterna i halvor. Skiva rädisorna. Riv salladen i bitar. Halvera, kärna ur och skiva avokadon. Häll över citronsaft. Sätt ugnen på 225°.
  5. Bred osten på brödet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honung. Gratinera i övre delen av ugnen 4-5 min.
  6. Fördela sallad, sparris, bönor, tomater, rädisor, avokado och kyckling på fyra tallrikar. Ringla dressingen över och lägg getostsnittarna ovanpå.