Kyckling- och äppelpanna

Så enkelt med en middagsrätt som sköter sig själv i ugnen! Kycklingen är genomstekt vid ca 70º innertemperatur (använd gärna köttermometer).

Kyckling- och äppelpanna

 

1. Sätt ugnen på 225°. Halvera  kycklingfiléerna. Skölj potatisen väl och halvera den.
2. Lägg kyckling och potatis på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra. Ringla över olivolja.
3. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla skalet och pressa saften. Häll citronsaften över kyckling och potatis. Blanda i salviabladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
4. Kärna ur och klyfta äpplena. Låt dem steka med kyckling och potatis ytterligare ca 10 min.

Tips! Persikor, aprikoser eller plommon kan också användas i den här rätten, men byt då ut salvian mot t ex persilja.

Recept från