00000

Kyckling med paprika och zucchini stekt med vitlök.

För 4 portioner

Ingredienser

4 paprikor
2 zucchini (ca 500 g)
8 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond + 3 dl vatten
2 msk smör
1 msk vit balsamvinäger
20 örtmarinerade oliver
4 färdiggrillade kycklingfiléer (ca 600 g)
2 msk hackad färsk timjan + nägra kvistar till garnering
olivolja
salt + nymald svartpeppar

Kyckling med zucchini & paprika

 

1. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Dela zucchini på längden, gröp ur och skär i grova bitar. Skala vitlöken.
2. Stek paprika, zucchini och vitlöksklyftor i 2 msk olivolja i en stor stekpanna. De ska få fin färg och bli lätt mjuka, ca 5 min.
3. Tillsätt fond, vatten, smör, vinäger och oliver. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Lägg kycklingen över grönsakerna och lägg på ett lock. Låt allt sjuda några minuter tills kycklingen blivit genomvarm.
4. Strö över timjan. Garnera med -timjankvistar.