Kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika

Recept på kyckling med vitlöks- och persiljesmör och rostad paprika. Har du ont om tid kan du köpa färdigt vitlöks- och persiljesmör i din livsmedelsbutik.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 900 g kycklinglår
  • 0,5 kruka persilja
  • 25 g smör - rumsvarmt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Grönsaker

  • 4 - 5 paprikor - gärna olika färger och former
  • 2 gula lökar
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk honung - flytande

Tillbehör

  • 50 g bröd - /person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka persiljan och blanda med smör och pressad vitlök. Krydda kycklingen med salt och peppar. Fördela smöret i klickar under skinnet på kycklingen. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Halvera och kärna ur paprikan.  Skala och skär löken i smala klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda paprika, lök och vitlök med oljan. Salta och peppra.

  3. Lägg grönsakerna bredvid kycklingen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt, 70 grader innertemperatur. Rör om grönsakerna efter halva stektiden. Ringla honung över kyckling och grönsaker när ca 5 min återstår av stektiden. Servera med bröd.

  4. Tips: Det är gott att doppa bröd i skyn från kycklingen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!