00000

Till kyckling med varma jordgubbar används tunt skivad kyckling som finns färdig att köpa. Snabbt och enkelt!

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklingfilé, tunnskivad
800 g potatis, gärna små
2 zucchini
1 liter jordgubbar
1 röd chili, t ex spansk peppar
200 g fetaost
olivolja, vinäger, salt, nymald svartpeppar

30 minuter

Kyckling med varma jordgubbar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrapa ­eller skala potatisen. Skär den i skivor. Ansa och skär zucchinin i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg potatis och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Ansa och skär jordgubbarna i halvor eller fjärdedelar. Kärna ur och finhacka chilin. Skär osten i bitar. Fördela jordgubbar, chili och ost i ugnssäkra formar. Häll över 1 msk vinäger och strö på 1 krm salt och 1 krm peppar.
  3. Ställ formarna på plåten vid ­sidan om potatis och zucchini och låt dem stå ca 10 min.
  4. Stek kycklingen i 1 msk olja tills den är genomstekt, ca 3 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Servera kycklingen med de ­varma jordgubbarna, potatis och zucchini.