44444

Kyckling med två sorters grönpeppar, både torkad och inlagd som smaksätter såsen. Kycklingen är först brynt och sedan kokt i gräddsky.

För 4 personer:

Ingredienser

550 g kycklingfilé, gärna med skinn
1 + 0,5 tsk grönpeppar, torkad
1 tsk salt
1 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 dl vispgrädde
1 dl vatten
2 msk konjak, eller torr sherry
2 msk kycklingfond, konc
2 msk grönpeppar, inlagd
1 msk balsamvinäger, vit

Tillbehör:

potatis
sallad

15 minuter + 20 minuter koktid

Kyckling med två sorters grönpeppar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i bitar. Krydda kycklingen med smulad grönpeppar och salt. Bryn kycklingen i smör på båda sidor.
  2. Skala och skiva vitlöksklyftan. Låt vitlöken fräsa med kycklingen ca 1 minut. Häll över grädde och vatten och tillsätt konjak, fond, grönpeppar och vit balsamvinäger.
  3. Ugnsbaka tills kycklingen är klar (70° innertemperatur) ca 20 min. Garnera med lite smulad grönpeppar. Servera med potatis och sallad.