Kyckling med trattkantareller

Kyckling som serveras med trattkantareller och morötter.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 krm svartpeppar
  • 3 msk smör
  • 1 l trattkantareller - färska, eller annan svamp
  • 4 lökar - färska, gula, eller 2 purjolökar
  • 4 morötter
  • 2 dl crème fraiche franska örter

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med hälften av salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Låt den eftersteka under lock ca 10 minuter.

  2. Skala morötterna. Rensa svampen. Skär av blasten på löken. Skär grönsakerna i långa bitar.

  3. Stek grönsakerna i smör i en stekpanna. Ta upp dem och stek svampen i smör några minuter. Krydda med salt och peppar.

  4. Servera kycklingen med lök, morötter och svamp. Klicka på crème fraiche.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!