Kyckling med tonfisksås
Ingredienser
- 500 g kycklingfilé
- 2 krm svartpeppar - nymald
- 3 dl vatten
- 1 kapsel vegetarisk fond du chef
- 500 g potatisgnocchi - (gärna färsk)
Tonfisksås
- 1 burk tonfisk i olja - (200 g)
- 2 - 3 sardellfiléer
- 1 äggula
- 1 ägg
- 2 msk kapris
- 1 dl kokspad från kycklingen
Tillbehör
- 50 g rucola
- cocktailkapris
Gör så här
-
Krydda kycklingfiléerna med peppar. Koka upp vatten och fond i en vid kastrull med lock. Lägg i filéerna och låt dem sjuda under lock ca 10 min. Vänd dem en gång under tiden och kontrollera att de är genomkokta. Innertemperaturen ska vara 68°. Låt kycklingen och spadet svalna.
-
Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. 3. Häll upp både tonfisk och olja i matberedare. Blanda ner sardellfiléer, äggula, ägg och kapris. Mixa till en jämn sås. Smaka av med kokspad från kycklingen.
-
Skiva kycklingen och servera med kall tonfisksås, nykokt gnocchi, rucola och kapris. Ca 470 kcal per portion 14 g fett 48 g protein 37 g kolhydrater