Kyckling med tonfisksås

Detta är en god vardagsvariant på italienska klassikern vitello tonnato - kalv med tonfisksås.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl vatten
  • 1 kapsel vegetarisk fond du chef
  • 500 g potatisgnocchi - (gärna färsk)

Tonfisksås

  • 1 burk tonfisk i olja - (200 g)
  • 2 - 3 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 ägg
  • 2 msk kapris
  • 1 dl kokspad från kycklingen

Tillbehör

  • 50 g rucola
  • cocktailkapris

Gör så här

  1. Krydda kycklingfiléerna med peppar. Koka upp vatten och fond i en vid kastrull med lock. Lägg i filéerna och låt dem sjuda under lock ca 10 min. Vänd dem en gång under tiden och kontrollera att de är genomkokta. Innertemperaturen ska vara 68°. Låt kycklingen och spadet svalna.

  2. Koka gnocchin enligt anvisningen på förpackningen. 3.  Häll upp både tonfisk och olja i matberedare. Blanda ner sardellfiléer, äggula, ägg och kapris. Mixa  till en jämn sås. Smaka av med kokspad från kycklingen.

  3. Skiva kycklingen och servera med kall tonfisksås, nykokt gnocchi, rucola och kapris. Ca 470 kcal per portion 14 g fett 48 g protein 37 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!