Kyckling med teriyakinudlar

Recept på Kyckling med teriyakinudlar. Majsmjöl är idealiskt för en lättfixad panering. Här samsas saftig kyckling med heta och sötsura smaker.

25 min

Gör så här:

  1. Skölj, kärna ur och skiva chilin. Skala vitlöken och skiva den fint. Skölj och skär sugar snapsen på snedden.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Lägg i sockerärterna när det återstår 2 min (1 min för färska). Häll av vattnet.
  3. Blanda mjöl och salt i en djup tallrik. Vänd kycklingfiléerna i blandningen.
  4. Bryn kycklingen gyllene på hög värme. Sänk värmen och genomstek den, 4–6 min per sida.
  5. Lyft upp kycklingen. Lägg i chili och vitlök, fräs 1 min i het panna. Tillsätt nudlar, sugar snaps och sesamfrön, fräs ytterligare 1 min. Tillsätt teriyakisåsen.
  6. Skiva kycklingen och servera med nudlarna.

Recept från /LagaLätt