00000

Kyckling med pasta och egengjord tapenade. Här hackas ingredienserna till tapenade-såsen i stället för att finfördelas i mixer. Det går snabbt och blir både vackert och gott.

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 kruka basilika
1/2 kruka persilja
1 dl kärnfria svarta oliver (75 g, gärna taggiasca-)
2 vitlöksklyftor
1 citron
4 kycklingfiléer (500 g)
250 g pasta, t ex linguine
1 dl grovt riven västerbottenost
1 dl hackade valnötskärnor (ca 60 g)
1 msk pinjekärnor
olivolja
salt, flingsalt + nymald svartpeppar

30 min

1. Strimla basilikan och persiljan. Dela oliverna. Skala och skiva vitlöken tunt. Tvätta citronen och riv skalet fint. Vänd ihop allt med 2 tsk olivolja.
2. Krydda kycklingfiléerna med 1 tsk salt.
3. Hetta upp 1 msk olja i en panna. Stek filéerna under lock 4–5 min på varje sida. Köttsaften ska vara klar och inte rosa när du skär i kycklingen. Ta upp kycklingen.
4. Låt olivhacket fräsa några minuter i pannan.
5. Koka pastan enligt anvisning på förpack-
n-ingen och låt den rinna av i ett durkslag 
(spara 1 dl av kokspadet).
6. Blanda pastan med tapenadesåsen. Vänd ner kokspad, ost och nötter. Smaka av med flingsalt och peppar. Servera med kycklingen.