Kyckling med surkål, gräddfil och kummin

Surkål och kyckling är inte så vanlig, likafullt är det en god kombination – särskilt om den får en gulaschinspirerad kryddning med kummin och paprika.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 350 g potatisar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 300 g kycklingfilé - eller lårfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 400 g surkål
  • 1 tsk kummin - stött
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2,5 dl vatten
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 3 dl gräddfil

Tillbehör

  • bröd - gott, gärna tyskt lantbröd

Gör så här

  1. Potatis: Skala och tärna potatisen i cm-stora kuber. Blanda potatis, paprikapulver och salt. Stek potatisen i oljan tills de fått fin färg. Lyft över potatisen i en gryta.

  2. Kyckling: Skär kycklingköttet i ett par cm-stora bitar. Salta och stek dem i smör tills de fått fin färg. Lägg den i grytan tillsammans med potatisen.

  3. Stöt kumminfröna i en mortel. Blanda ner surkål, kummin, smulad buljongtärning, vatten och svartpeppar i grytan. Låt koka under lock ca 10 minuter. Rör om då och då. Rör ner gräddfilen. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!