3.63.63.63.63.6

Kyckling med spenat och ädelost är extra festlig vardagsrätt som lagas i ugnen. Servera med potatismos eller ugnsbakad potatis och sallad.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (à 125 g)
65 g spenat
100 g ädelost, rumstempererad
1 ägg
1 dl panko, (japanskt ströbröd)
1 tsk paprikapulver

Tillbehör:

700 g potatis, mjölig
1 dl mjölk
smör, olivolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter + tid i ugn

Kyckling med spenat och ädelost – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka hälften av spenaten, spara resten till servering. Blanda den hackade spenaten med osten. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och tryck in spenat- och ostblandningen. Lägg dem i en ugnssäker form och strö över 1/2 tsk salt.
  2. Blanda pankon med paprikapulver och 2 msk olja. Vispa upp ägget, pensla filéerna med ägg. Strö över pankoblandningen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.
  3. Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av nästan allt vatten men spara ca 1 dl i botten av kastrullen. Mosa potatisen med potatisstöt och blanda med mjölk och 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Servera kycklingen med resten av spenaten och potatismos.