För 4 person(er)

Ingredienser

500 g kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk smör
500 g vit och/eller grön sparris
2 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
2 msk koncentrerad kycklingfond
0,5 dl gräslök hackad

Tillbehör

kokt färskpotatis

Kyckling med sparrissås

1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat.
2. Stek i mitten på ugnen ca 10 minuter.
3. Skär av den nedre delen av sparrisstjälkarna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten några minuter.
4. Skär knappt hälften av sparrisen i bitar och mixa till puré. Späd med vatten och lätt crème fraiche och mixa till en slät sås.
5. Koka upp såsen i en kastrull, tillsätt fond och gräslök.
Servera kycklingen med den hela sparrisen och såsen.