00000

Kycklingfiléer med med mandel och morötter.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (600 g)
2 dl sötmandel
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter, stora
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 + 1 msk smör
3 dl vatten
1 msk kycklingfond, konc
1 tsk timjan

Tillbehör:

couscous
ärter

25 minuter

Kyckling med sötmandel – gör så här:

  1. Skålla och skala mandeln. Grovhacka den och rosta i torr, het stekpanna tills den fått fin färg.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i små tärningar.
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och bryn dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat så länge.
  4. Fräs lök, vitlök och morötter i 1 msk smör ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i pannan och häll på vatten. Tillsätt fond och timjan. Låt puttra under lock 10-15 min tills kycklingen är genomkokt.
  5. Strö över mandel och servera med couscous och ärter.