Kyckling med sötmandel

Kycklingfiléer med med mandel och morötter.
Astrid Wormbs
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 2 dl sötmandel
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter - stora
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör - + 1 msk
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 1 tsk timjan

Tillbehör

  • couscous
  • ärtor

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Grovhacka den och rosta i torr, het stekpanna tills den fått fin färg.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär i små tärningar.

  3. Salta och peppra kycklingfiléerna runt om och bryn dem i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Ta upp och lägg på ett fat så länge.

  4. Fräs lök, vitlök och morötter i 1 msk smör ca 3 min. Lägg tillbaka kycklingfiléerna i pannan och häll på vatten. Tillsätt fond och timjan. Låt puttra under lock 10-15 min tills kycklingen är genomkokt.

  5. Strö över mandel och servera med couscous och ärter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!