00000

Kyckling kokt med shiitakesvamp och bambuskott tillsammans med olika grönsaker. Receptet är enkelt och gott. Den rekommenderas varmt och går att göra med vilka grönsaker som helst. Kallas även Iridori.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 torkade shiitakesvampar
250 g kycklingfilé
1 morot
8 vattenkastanjer från burk
1 bambuskottbit
1 palsternacka
1,5 msk olja
4 msk japansk soja
0,5 dl gröna ärter

Koklag

3 msk torrt vitt vin
4 msk strösocker
dashibuljong

1. Lägg shiitakesvampen i vatten minst en timme i förväg.
Ta upp svampen och krama ur vattnet.
2. Skär alla ingredienserna i grova bitar. Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta och fräs ingredienserna snabbt. När kycklingen blivit vit tillsätt koklagen och låt koka 5 minuter. Tillsätt sedan sojan.
3. Höj värmen, låt ingredienserna koka kraftigt i någon minut. Lyft av kastrullen och skaka innehållet några gånger. Tillsätt ärterna.