1. Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingdelarna i olja ca 5 min på varje sida.
2. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 min. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den.
3. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 min tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta.
Kyckling med salvia
Fetaost och oliver ger härlig sälta till den milda tomatsåsen. Den färska salvian kan bytas ut mot ca 1 tsk torkad krydda.
För 4 person(er)
Ingredienser
4 | kycklingfiléer, (600 g) |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
1 msk | olivolja |
Sås:
2 pkt | körsbärstomater, (à 250 g) |
1 msk | olivolja |
5-6 | salvia, färska kvistar |
1 dl | vatten |
0,5 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
100 g | fetaost |
1 dl | oliver, gröna eller svarta örtmarinerade + 1 msk |
Tillbehör
300 g | pasta |
Fler recept med:
Barn och familj, Huvudrätter - varmrätter, Kyckling och fågel, Näringsberäknat, Smalt