Kyckling med salvia

Fetaost och oliver ger härlig sälta till den milda tomatsåsen. Den färska salvian kan bytas ut mot ca 1 tsk torkad krydda.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja

Sås

  • 2 pkt körsbärstomater - (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 5 - 6 salvia - färska kvistar
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 100 g fetaost
  • 1 dl oliver - gröna eller svarta örtmarinerade + 1 msk

Tillbehör

  • 300 g pasta

Gör så här

  1. Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingdelarna i olja ca 5 min på varje sida.

  2. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 min. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den.

  3. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 min tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!