00000

Fetaost och oliver ger härlig sälta till den milda tomatsåsen. Den färska salvian kan bytas ut mot ca 1 tsk torkad krydda.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (600 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk olivolja

Sås:

2 pkt körsbärstomater (à 250 g)
1 msk olivolja
5-6 salvia färska kvistar
1 dl vatten
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
100 g fetaost
1 dl oliver gröna eller svarta örtmarinerade + 1 msk

Tillbehör

300 g pasta

1. Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingdelarna i olja ca 5 min på varje sida.
2. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 min. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den.
3. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 min tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta.