Kyckling med röda linser

Apelsin och timjan ger kycklingrätten en spännande karaktär.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 100 g gul lök
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 pkt timjan - färsk
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 dl röda linser
  • 2 apelsin - stora
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 g smör
  • 0,5 röd spansk peppar - skivad
  • 0,5 gräslök - kruka eller fryst
  • 2,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 lime - strimlat skal

Tillbehör

  • 1 pkt bulgur

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Koka upp vatten, buljongtärning, lök och timjan.

  2. Koka kycklingfiléerna i buljongen 8–10 min tills de är genomkokta (68° innertemperatur). Låt linserna koka med de sista 7 minuterna.

  3. Ta upp kycklingfiléer och linser. Sila buljongen och spara 1/5 till såsen. Håll kyckling och linser varma under lock.

  4. Tvätta och finstrimla skalet från hälften av apelsinerna och spara det till garnering. Pressa saften ur alla apelsinerna. Rör ut apelsinsaft med vetemjöl i en kastrull, tillsätt 1/5 av buljongen och koka upp. Tillsätt smör och låt såsen koka ihop i 5 min, smaka av med salt och svartpeppar.

  5. Skär kycklingen i skivor. Blanda linserna med pepparfrukt, gräslök, salt och svartpeppar.

  6. Lägg upp kyckling och linsröra och häll över såsen. Garnera med strimlat apelsin- och limeskal. Servera med bulgur.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!