33333

Kyckling med pumpa och linser lagas enkelt på plåt i ugnen. Passar perfekt i matlådan.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 gul lök
600 g butternutpumpa
1 burk röda linser, kokta (400 g)
2 dl lätt crème fraiche
100 g peperoni, i lag
salt, nymald svartpeppar, ­rapsolja

30 minuter

Kyckling med pumpa och linser – gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan. Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg lök och pumpa bredvid kycklingfiléerna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, vänd gärna pumpabitarna någon gång under tiden.
  3. Häll av linserna genom ett durkslag. Strö ut dem på plåten. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga ytterligare ca 5 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 70°.
  4. Skiva peperonin och blanda med crème fraichen. Servera till kycklingen med pumpa och linser.

Recept av Charlotte Jenkinson