Kyckling med pumpa och linser

Kyckling med pumpa och linser lagas enkelt på plåt i ugnen. Passar perfekt i matlådan.
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 600 g butternutpumpa
  • 1 burk röda linser - kokta (400 g)
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 100 g peperoni - i lag
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald
  • 1,5 msk rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Snitta kycklingfiléerna med en vass kniv på ovansidan. Strö på 1 tsk salt och 1/2 tsk peppar. Bryn kycklingfiléerna i 1/2 msk olja ca 1 minut på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och skär pumpan i bitar. Lägg lök och pumpa bredvid kycklingfiléerna. Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, vänd gärna pumpabitarna någon gång under tiden.

  3. Häll av linserna genom ett durkslag. Strö ut dem på plåten. Ställ tillbaka i ugnen och tillaga ytterligare ca 5 min. Kycklingens innertemperatur ska vara 70°.

  4. Skiva peperonin och blanda med crème fraichen. Servera till kycklingen med pumpa och linser.

Recept av Charlotte Jenkinson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!