Kyckling till fest och vardag. Det här receptet må se långt ut, men det är enkelt – vi lovar!

För 4 portioner

Ingredienser

500 g kycklingfilé
2 tsk torkad oregano
1/2 msk smör
salt + nymald svartpeppar

sås

1 stor citron + till bulguren
2 dl matyoghurt

Bulgur

2 dl bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 gurka
1 röd paprika
1 stor rödlök
2 avokador
2 persikor
1 kruka bladpersilja
2 msk olivolja
5 msk citronsaft

30 min + 15-20 min i ugnen

Kyckling med persikobulgur

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Krydda kycklingfiléerna med 2 tsk oregano, 3/4 tsk salt och 2 krm peppar. Bryn filéerna runt om i 1 msk smör 3 min. Lägg dem i en ugnssäker form och efterstek mitt i ugnen 15–20 min eller till 68° innertemperatur. Skiva filéerna.
3. Sås: Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv ner 1 tsk skal i yoghurten (spara citronen till bulguren) och krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
4. Bulgur: Koka bulguren med buljongtärningen enligt anvisningen på förpackningen. Häll av i en sil.
5. Skölj och skär gurka och paprika smått. Skala och finhacka löken. Gröp ur och skär avokadon i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär persikorna i mindre bitar. Finhacka persiljan.
6. Blanda bulgur med grönsaker, avokado, persikor och persilja. Tillsätt 2 msk olja, pressa i 5 msk citronsaft och krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.