Kyckling tillsammans med plommon, äpplen och citron. Lårfilén kan bytas mot kycklingfilé eller benfritt fläskkött.

För 4 person(er)

Ingredienser

450 g kycklinglårfilé
2 krm salt
1 msk smör eller flytande margarin
4 plommon
2 äpplen
0,5 citron
3 dl ris
1 dl matyoghurt

Kyckling med olika frukter

1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Dela varje lårfilé i två delar. Krydda och stek dem runt om i smör i en stekpanna.
3. Kärna ur plommon och äpple och skär dem i bitar. Tvätta citronen i varmt vatten och skiva den.
4. Lägg ner frukten i stekpannan med kycklingen och låt den steka klart. Det tar ca 10 min. Servera med riset och en klick matyoghurt.

Ca 430 kcal per portion:
8 g fett • 32 g protein • 56 g kolhydrater