00000

Kyckling med nötter och aprikoser är mustigt och gott. Kycklingklubborna kan bytas ut mot kycklinglår eller kycklingben.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingklubbor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
250 g schalottenlök
4 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 hönsbuljongtärning
2 dl aprikoser, torkade
1 kanelstång
0,5 tsk chiliflakes
1 kruka persilja
2 dl vitt vin, torrt
3 dl vatten
100 g valnötskärnor

Tillbehör:

bröd

15 minuter + 25 minuter koktid

Kyckling med nötter och aprikoser – gör så här:

  1. Krydda kyckling­klubborna med salt och peppar. Bryn dem gyllenbruna i en gryta, ca 10 min. Ta upp dem på ett fat.
  2. Skala och halvera löken. Skala vitlöken. Fräs löken i smör i grytan ca 3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 1 minut. Blanda i vitlöksklyftor, aprikoser, kanelstång, ­chiliflakes och persilja. Lägg i kycklingklubborna. Häll på vin och vatten. Koka upp och sjud grytan under lock ca 20 min, tills kycklingen är genomkokt.
  3. Mosa nötterna grovt i en mortel. Blanda dem i grytan och sjud ­ytterligare ca 5 min. Servera ­kycklinggrytan med bröd.