Kyckling med nötter och aprikoser

Kyckling med nötter och aprikoser är mustigt och gott. Kycklingklubborna kan bytas ut mot kycklinglår eller kycklingben.
Lena Söderström
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g schalottenlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 dl aprikoser - torkade
  • 1 kanelstång
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 3 dl vatten
  • 100 g valnötskärnor

Tillbehör

  • bröd

Gör så här

  1. Krydda kyckling­klubborna med salt och peppar. Bryn dem gyllenbruna i en gryta, ca 10 min. Ta upp dem på ett fat.

  2. Skala och halvera löken. Skala vitlöken. Fräs löken i smör i grytan ca 3 min. Smula ner buljongtärningen och fräs under omrörning ca 1 minut. Blanda i vitlöksklyftor, aprikoser, kanelstång, ­chiliflakes och persilja. Lägg i kycklingklubborna. Häll på vin och vatten. Koka upp och sjud grytan under lock ca 20 min, tills kycklingen är genomkokt.

  3. Mosa nötterna grovt i en mortel. Blanda dem i grytan och sjud ­ytterligare ca 5 min. Servera ­kycklinggrytan med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!