00000

Dryga ut med paprika, purjolök och broccoli eller andra rotfrukter som du har hemma.

För 4 personer:

Ingredienser

4 kycklingfiléer, (à 125 g)
500 g morötter
5 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin, mald
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 citron
0,5 kruka timjan

Sås:

0,5 kruka timjan
2 dl matyoghurt
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

3 dl couscous

35 minuter

Kyckling med morötter och vitlök – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken. Lägg morötter och vitlök i en ugnssäker form och häll över oljan. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Skär kycklingfiléerna i två bitar vardera. Krydda dem med spiskummin, salt och peppar. Blanda ner kycklingen i morötterna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Pressa saften ur halva citronen och skär den andra halvan i skivor. Lägg citron­skivorna på kycklingen och häll över saften. Repa bladen från timjanen och strö över.
  3. Tillaga ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är genomstekt, 68° innertemperatur.
  4. Sås: Hacka timjanen, blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med morötter, couscous och sås.