55555

Kyckling med majspuré och salsa är snabblagad mat. När du bara har 20 min på dig att laga en snabblyx på är det bra att använda färdigkokta majskolvar. De finns både vakuumförpackade, i konservburk och frysta. Självklart kan du koka färsk majs när det är säsong, men det tar lite längre tid.

För 2 personer:

Ingredienser

2 majskycklingfiléer, (à 150 g)
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk smör

Majspuré:

1 bakpotatis, (400 g)
1 majskolv
50 g smör
0,75 tsk salt

Salsa:

1 majskolv
2 salladslökar
0,5 röd chili, t ex spansk peppar
0,25 kruka oregano
1 msk olivolja
1 msk lime, pressad
2 krm salt

Garnering:

5 nachos
oregano

20 minuter

Kyckling med majspuré och salsa – gör så här:

  1. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem i smör tills de är genomstekta, ca 6 min på varje sida. Låt dem vila ca 5 min innan de skärs i skivor.
  2. Puré: Skala och skär potatisen i skivor. Skär av majsen från kolven. Koka potatis och majs i lättsaltat vatten tills den är mjuka. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet.
  3. Bryn smöret tills det är ljusbrunt och har en nötig doft. Mosa potatis och majs med elvisp. Tillsätt det brynta smöret och späd med kokvattnet till en krämig konsistens. Krydda med salt.
  4. Salsa: Skär av kornen från majskolven. Koka majskornen i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Hacka oreganon. Blanda majs, lök, chili och oregano med olja och limesaft. Krydda med salt.
  5. Fördela majspurén på tallrikar och lägg på kycklingen. Toppa med salsa. Krossa nachosen och strö över tillsammans med oreganoblad.