20 minuter
Kyckling med majspuré och salsa – gör så här:
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Stek dem i smör tills de är genomstekta, ca 6 min på varje sida. Låt dem vila ca 5 min innan de skärs i skivor.
- Puré: Skala och skär potatisen i skivor. Skär av majsen från kolven. Koka potatis och majs i lättsaltat vatten tills den är mjuka. Häll av vattnet men spara ca 1 dl av kokvattnet.
- Bryn smöret tills det är ljusbrunt och har en nötig doft. Mosa potatis och majs med elvisp. Tillsätt det brynta smöret och späd med kokvattnet till en krämig konsistens. Krydda med salt.
- Salsa: Skär av kornen från majskolven. Koka majskornen i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och finstrimla chilin. Hacka oreganon. Blanda majs, lök, chili och oregano med olja och limesaft. Krydda med salt.
- Fördela majspurén på tallrikar och lägg på kycklingen. Toppa med salsa. Krossa nachosen och strö över tillsammans med oreganoblad.