Kyckling med ljummen linssallad

Recept på kyckling med ljummen linssallad. Belugalinserna ska koka ca 20 minuter för att bli lagom mjuka men ändå ha kvar sitt tuggmotstånd.
Charlotte Jenkinson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • 2 dl belugalinser
  • 250 g tomater - i olika färger
  • 200 g fetaost
  • 150 g spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk balsamvinäger
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Koka linserna i 4 dl vatten och 1 tsk salt ca 20 min.

  2. Skär kycklingen i bitar, ca 4 x 4 cm. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Stek runt om i 1 msk olja ca 10 min, tills innertemperaturen är 70°. Häll över 3 msk vinäger och 3 msk vatten. Koka upp.

  3. Halvera tomaterna. Skär feta­osten i bitar. Fräs spenaten i en stekpanna ca 30 sekunder. Tillsätt tomater, linser och fetaost. ­Servera till kycklingen.

 

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!