55555

Recept på kyckling med ljummen linssallad. Belugalinserna ska koka ca 20 minuter för att bli lagom mjuka men ändå ha kvar sitt tuggmotstånd.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfilé
2 dl belugalinser
250 g tomater, i olika färger
200 g fetaost
150 g spenat
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
3 msk vatten

30 minuter

Kyckling med ljummen linssallad – gör så här:

  1. Koka linserna i 4 dl vatten och 1 tsk salt ca 20 min.
  2. Skär kycklingen i bitar, ca 4 x 4 cm. Krydda med 1 tsk salt och
    1 krm peppar. Stek runt om i 1 msk olja ca 10 min, tills innertemperaturen är 70°. Häll över 3 msk vinäger och 3 msk vatten. Koka upp.
  3. Halvera tomaterna. Skär feta­osten i bitar. Fräs spenaten i en stekpanna ca 30 sekunder. Tillsätt tomater, linser och fetaost. ­Servera till kycklingen.

 


PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!