00000

Kycklingen kan stekas antingen i ugn eller, lite snabbare, i stekpanna.

För 4 personer

Ingredienser

500 g kycklingfilé
1 lime, rivet skal
1 msk lime, pressad
2 msk ingefära, finhackad syltad
2 msk söt lag från den syltade ingefäran
1 msk soja, japansk
1 vitlöksklyfta, pressad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
0,5 msk rapsolja

Tillbehör:

1 lök, gul
kokt ris

Kyckling med ingefära och lime

 

1. Skär kycklingfiléerna i 2-3 cm stora bitar. Blanda dem i en skål med limeskal, limesaft, syltad ingefära, den söta lagen som ingefäran ligger i, soja, vitlök, salt och peppar.
2. Blanda väl och låt kycklingen marinera minst 2 timmar i kylskåp.
3. Steker du i ugn, värm ugnen till 225° och lägg ut kycklingbitarna i en ugnssäker form med olja. Skala och klyfta lök och blanda ner den. Stek alltsammans 15-20 min beroende på hur tjocka kycklingbitarna är. Blanda om några gånger under stektiden.
4. I stekpanna hettar du upp olja och fräser först kycklingbitarna utan sin marinad ca 2 minuter på hög värme.  Sänk till medelvärme och tillsätt klyftad lök och stek ytterligare ca 3 min. Häll på marinaden och stek tills kycklingen är genomstekt, ca 3 min.