Kyckling med honung och citron

Kyckling tillsammans med honug och citron är ett snabblagat recept med sötsyrlig touch av citron och honung. Den som vill kan låta grovhackad lök steka med kycklingen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g kycklingbröstfilé
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 2 krm grönpeppar - krossad
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk olivolja
  • 4 citron - tunna skivor
  • 0,5 msk citron - pressad
  • 2 msk honung - flytande
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 1 msk timjan - finhackad färsk

Tillbehör

  • ris - kokt

Gör så här

  1. Skär kycklingfiléerna i ca 2 cm stora bitar. Lägg dem i en skål med rivet citronskal, grönpeppar, svartpeppar, salt och olja. Blanda om väl.

  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i kycklingbitar och citronskivor. Stek på hög värme ca 2 min.

  3. Sänk värmen till medel och tillsätt pressad citron, honung och vatten. Smula ner buljongtärning och låt alltsammans sjuda ca 10 min.

  4. Strö på timjan och servera med kokt ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!