Kyckling med het currysås

4.64.64.64.64.6

Servera kyckling och ris med en god och het currysås - här smaksatt med sweet chili sås.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 kycklinglår, urbenade eller filé
1 tsk salt
0,5 dl potatismjöl
2 msk smör

Sås

1 gul lök
1 msk smör
2 tsk curry
1 tsk potatismjöl
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl sweet chilisås

Kyckling med het currysås – gör så här:

  1. Sås: Finhacka löken. Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås. Sjud utan lock några minuter på svag värme.
  2. Skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd dem i en blandning av salt och potatismjöl. Fräs bitarna i smör på medelvärme i ett par omgångar tills kycklingen fått lite färg och är genomstekt.
  3. Servera tillsammans med ris och ev mer sweet chilisås.
Kökstipsen! 
Flytta kycklingen från frysen till kylen på morgonen så är den perfekt att laga på kvällen.

Späd med vatten och grädde i omgångar så är det ingen risk att såsen klumpar sig.