55555

Flytta kycklingen från frysen till kylen på morgonen så är den perfekt att laga på kvällen. Späd med vatten och grädde i omgångar så är det ingen risk att såsen klumpar sig.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 kycklinglår, urbenade eller filé
1 tsk salt
0,5 dl potatismjöl
2 msk smör

Sås

1 gul lök
1 msk smör
2 tsk curry
1 tsk potatismjöl
1 dl vatten
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl sweet chilisås

1. Sås: Finhacka löken. Fräs den i smöret tillsammans med curryn under omrörning tills löken mjuknat. Strö över mjölet, rör om och späd i omgångar med vatten, matlagningsgrädde och sweet chilisås. Sjud utan lock några minuter på svag värme.
2. Skär kycklingköttet i mindre bitar och vänd dem i en blandning av salt och potatismjöl. Fräs bitarna i smör på medel- värme i ett par omgångar tills kycklingen fått lite färg och är genomstekt.
3. Servera tillsammans med ris och ev mer sweet chilisås.