00000

För 4 personer

Ingredienser

2 vitlöksklyftor
900 g kycklinglår med skinn
1 citron, saft av
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar, nymald
2 gula lökar
1 grön paprika
0,5 dl olivolja
0,5 g saffran
2 lagerblad
1 hönsbuljongtärning
6 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
3 dl långkornigt ris

Kyckling med gult ris

 

1. Hacka vitlöken. Lägg kycklinglåren i en skål och vänd ihop med vitlök och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Täck med plastfolie och ställ i kylskåpet 2-3 timmar.
2. Skala och hacka löken och strimla paprikan. Klappa kycklinglåren torra, hetta upp oljan i en stor gryta och  bryn dem runt om.
3. Lägg i lök och paprika och stek under omrörning några minuter tills löken mjuknat. Häll i citronsaft och vitlök från marinaden, rör i saffran och lagerbladet. Lägg i buljongtärning, häll på vatten och vitt vin. Koka upp.
4. Koka 5 minuter, rör i riset och låt koka under lock tills riset är kokt och kycklinglåren färdiga. Servera direkt ur grytan.