Kyckling med grillad citron och rosmarinsås

Kycklingen steks snabbt och får sedan puttra färdigt i såsen medan potatisen rostas i ugnen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (á 150 g)
  • 8 - 10 potatisar - (800 g)
  • 1 msk rapsolja - + 1 msk
  • 1 tsk salt - + 1 tsk
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 citroner
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk rosmarin - hackad
  • 20 oliver - gärna med vitlök, marinerade (ca 100 g)
  • 150 g sallad - blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen i ljummet vatten och skär den i bitar. Blanda bitarna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skölj citronerna väl i ljummet vatten. Halvera dem. Grilla citronernas snittyta i grillpanna ca 3 min. Lägg dem på plåten bredvid potatisen när ca 5 min återstår av tillagningstiden.

  3. Skär kycklingfiléerna i tre bitar vardera på längden. Stek dem i 1 msk olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Häll över grädden och tillsätt rosmarin och oliver. Låt puttra utan lock ca 5 min.

  4. Servera kycklingen med sås, citroner, rostad potatis och sallad.

  5. Tips! Mer smak på citronen 

     

    Den grillade citronen blir sötare och inte lika skarp när man grillar den. Utsökt att pressa över mat. Låt den bara ligga still i pannan, den ska nästan bli bränd på snittytan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!