00000

Recept på kyckling med gremolata. Ossobuco på färdiggrillad kyckling är italienskt långkok klart på en kvart.

För 4 personer:

Ingredienser

1 grillad kyckling
5 dl tomatsås, färdig
1 dl vitt vin, torrt eller vatten
1 msk citron, pressad
1 tsk salvia, torkad

Gremolata:

1 citron
1 vitlöksklyfta
2 msk persilja, finhackad

Tillbehör:

saffranscouscous

15 minuter

Kyckling med gremolata – gör så här:

  1. Koka upp tomatsås, vin och salvia i en kastrull.
  2. Skär kycklingen i bitar. Ta eventuellt bort skinnet. Lägg ner kycklingen i såsen och låt den koka 3–4 min.
  3. Gremolata: Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och hacka vitlöken. Blanda den med citronskal och persilja. Strö gremolata över kycklingen och servera med saffranscouscous.