Kyckling med getost, kapris och rödbetor

Getost och rödbetor är en suverän kombination, här i fint sällskap med bland annat kyckling och soltorkade tomater.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kg rödbetor - färska tvättade
  • 2 msk olivolja - 1+1 msk
  • 1 tsk salt - 0,5 +0,5 tsk
  • 2 krm svartpeppar - 1 +1 krm
  • 4 kycklingfiléer - putsade
  • 4 getost - skivor (200 g)
  • 2 msk cashewnötter
  • 4 soltorkade tomater - i olja (25 g)
  • 2 msk kapris

Garnering

  • oregano - färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skala rödbetorna och halvera dem.

  3. Lägg sedan rödbetorna på en plåt och fördela hälften av olivoljan, saltet och pepparn över. Baka dem mitt i ugnen 40 minuter.

  4. Salta och peppra kycklingen. Lägg getosten över kycklingen.

  5. Grovhacka nötter och tomater.

  6. Ta ut plåten med rödbetorna och lägg på kyckling, kapris, nötter, tomater och ringla över resten av olivoljan.

  7. Sätt in plåten i övre delen i ugnen 20 min tills osten fått färg och innertemp på kycklingen är 68°. Garnera gärna med oregano.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!