Kyckling med couscoustimbal

Lägg kycklingen i marinad redan på morgonen. Till kvällen har kycklingen hunnit ta massor av smak! Eller köp en färdiggrillad kyckling på vägen hem.

Kyckling med couscoustimbal

1. Blanda ihop soja, sirap och chilisås och lägg kycklingen att marinera i det ca 3 timmar, gärna längre.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Koka upp buljongen. Dra av kastrullen från plattan och rör ner couscousgrynen. Lägg på ett lock och låt stå 5 minuter.
Ta en gaffel och rör grynen luftiga. Låt svalna.
4. Strimla purjolöken fint. Kärna ur och tärna paprikan fint. Blanda grönsakerna med couscousen och den rivna osten.
Smaka av med salt och peppar.
5. Ta upp filéerna ur marinaden och stek dem i ugnen ca 20 min (68° innertemperaturen).
6. Pensla 4 timbalformar med olja, fyll dem med couscoussalladen och tryck till så att grynen packas. Värm timbalerna i mikron på full effekt 1-2 minuter, tills osten smält och stjälp upp direkt. Eller värm i ugnen, gärna med ett lock av aluminiumfolie, ca 10 minuter. Servera med en klick crème fraiche paprika & chili.

Recept från