Kyckling med citron och chili

Detta recept kommer från södra Italien. Passa kycklingen så att den söta akaciahonungen inte bränner.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • 1 citron - skuren i grva klyftor
  • 0,5 citron - saft och skal
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 spansk peppar (chili) - färsk
  • 1 msk akaciahonung
  • 0,5 dl bladpersilja - finhackad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk salt
  • sesamfrö
  • bladpersilja

Tillbehör

  • jasminris - kokt eller potatis
  • grönsaker - wokade
  • ev rucolablad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Dela kycklingen i ca 12 delar. Lägg ut dem och den skurna citronen på en plåt.

  3. Skär av det gula skalet på den halva citronen och strimla det. Pressa ur citronsaften. Blanda citronskal, citronsaft med finhackade vitlöksklyftor, finstrimlad pepparfrukt, honung, persilja och soja.

  4. Pensla kycklingen och citronbitarna med blandningen. Strö över salt, sesamfrö och hackad persilja. Ställ in kycklingen i ugnen ca 40 minuter.

  5. Servera med ris eller potatis och wokade grönsaker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!