Kyckling med cashewnötter

Recept på kyckling med cashewnötter. Kyckling med cashewnötter är mångas favorit. Såhär lagar du den populära rätten.
Allt om Mat

Kyckling med cashewnötter

  • 4 kycklingfiléer - (500 g)
  • 1 äggvita
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk majsstärkelse (Maizena)
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olja - neutral
  • 80 g cashewnötter - saltade
  • 2 msk sherry - torr
  • 1 msk japansk soja
  • 4 salladslökar - strimlade

Tillbehör

  • ris - kokt eller nudlar
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Skär kycklingen i cm-stora bitar. Blanda äggvita, salt, sesamolja och majsstärkelse i en skål och blanda ner kycklingbitarna. Låt den stå svalt ca 20 min.

  2. Koka upp vatten i en wok eller stekpanna. Lägg ner kycklingen och låt den koka ca 5 min tills den är genomkokt. Häll av kycklingen i ett durkslag.

  3. Hetta upp olja i wok eller stekpanna. Lägg ner cashewnötterna och stek ca 1 min. Tillsätt kyckling, sherry och soja och låt alltsammans bli varmt. Blanda ner strimlade salladslökar strax före servering.

  4. Servera gärna med ris eller nudlar och ev sambal oelek.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!