Kyckling lindad i bacon och med en god kräm gjord på créme fraiche och basilika.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (600 g)
1 bacon (140 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör

Basilikakräm:

200 g färskost naturell, light
0,5 dl crème fraiche
0,25 dl gräslök hackad
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk salt

Tillbehör:

klyftpotatis
sallad

Kyckling med bacon

  1. Kräm: Mixa ihop alla ingredienser till krämen med mixerstav eller i matberedare. Förvara kallt till serveringen.
  2. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit.
  3. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 min, tills innertemperaturen är 70°. Servera kycklingen med basilikakräm, klyftpotatis och sallad.