Kyckling med bacon

Kyckling lindad i bacon och med en god kräm gjord på créme fraiche och basilika.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (600 g)
  • 1 bacon - (140 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör

Basilikakräm

  • 200 g färskost - naturell, light
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,25 dl gräslök - hackad
  • 1 kruka basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • klyftpotatis
  • sallad

Gör så här

  1. Kräm: Mixa ihop alla ingredienser till krämen med mixerstav eller i matberedare. Förvara kallt till serveringen.

  2. Skär varje kycklingfilé i 2 bitar på längden. Salta och peppra och linda en baconskiva runt varje bit.

  3. Stek kycklingen i smöret runt om ca 8 min, tills innertemperaturen är 70°. Servera kycklingen med basilikakräm, klyftpotatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!