Kyckling med Bacon och Ajvar Relish

Laga enkel och smakrik kycklingrätt hemma, den håller sig 1-2 dagar i kylväska om du fryser in den innan avfärd.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 basilika - i kruka
  • 25 g persilja
  • 1 vitlöksklyfta - eller strån av groddad vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl ajvar relish - mild
  • 2 msk olivolja
  • 140 g bacon

Tillbehör

  • couscous
  • tomatsallad
  • basilikakvistar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Repa av bladen från basilika och persilja, kör dem tillsammans med vitlöken i en matberedare så att de blir finfördelade.

  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg lårfiléerna med insidan upp, salta och peppra. Bred på lite av ajvar relish och lägg på dubbelvikta baconskivor. Strö över det kryddgröna. Rulla ihop och lägg i en oljad ugnsform. Salta, peppra och bred på resterande ajvar relish. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt dem svalna och lägg sedan i en plastform som går bra att frysa i.

  3. Värm upp rätten på triangaköket, servera med couscous och tomatsallad. Garnera med bladpersilja och basilika.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!