3.83.83.83.83.8

Kyckling med apelsin och ingefära är god vardagsmat. Färdigstrimlad kyckling är praktiskt. Apelsin, chili och ingefära är smaker som passar fint tillsammans. Kycklingfond kan bytas ut mot 1/2 hönsbuljongtärning.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g kyckling, strimlad
2 tsk majsstärkelse, Maizena
0,5-1 tsk chiliflakes
300 g rödkål
2 apelsiner
1 bit ingefära, (5 cm)
250 g haricots verts
1 msk kycklingfond, konc
1 msk soja, japansk
rapsolja, salt

Tillbehör:

200 g nudlar, gärna glas-

20 minuter

Kyckling med apelsin och ingefära – gör så här:

  1. Lägg kyckling i en skål. Strö över majsstärkelse och chiliflakes och blanda väl.
  2. Skär rödkålen i bitar. Pressa saften ut den ena apelsinen. Skala och skär den andra i bitar. Skala och finriv ingefäran.
  3. Stek kycklingen i 1/2 dl olja i en het panna 2–3 min. Lägg ner kålen och stek ytterligare 2–3 min.
  4. Tillsätt bönor, 2 dl vatten, pressad apelsin, ingefära, kycklingfond och soja. Bräsera under omrörning ca 5 min. Lägg ner apelsinbitarna och krydda med 2 krm salt. Servera med nudlar.