30 minuter + 30 minuter i ugn
Kyckling med apelsin i sötstark srirachasås, stekt ris och yoghurt – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna på ett stort fat och blanda med 2 msk soja.
- Stycka kycklingen i ben och lår. Vispa ihop 4 msk soja, sriracha, honung och sesamolja. Blanda marinaden med kycklingen på en plåt. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Lägg fänkålen runt om kycklingen.
- Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Pressa ut 2 msk saft ur den andra apelsinen. Lägg apelsinskivorna runt om kycklingen och häll över apelsinsaften.
- Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills kycklingen är genomstekt, 80° innertemperatur.
- Ansa och strimla salladslöken. Vispa upp äggen med 2 msk vatten och 2 krm salt. Fräs äggen i 1 msk olja i en stekpanna. Tillsätt ris och salladslök och låt steka 2–3 min. Blanda i spenaten.
- Servera kycklingen med riset, fänkål, sky och yoghurt.