00000

Praktisk vardagsmat med japanska smaker. Kycklingen får koka i en smakrik buljong.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer, ( a 150 g)
3 dl jasminris
3 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
2 msk strösocker
2 msk mirin eller torrt vitt vin
4 msk japansk soja
1/2 tsk salt
200 g sockerbönor
2 ägg

Tillbehör

100 g blandad sallad med vinägrett

25 min

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
2. Koka upp vatten, buljongtärning, socker, mirin och sojasås i en kastrull. Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3 x 3 cm. Salta. Lägg kycklingen i den kokande buljongen. Låt puttra under lock 10 min.
3. Lägg sockerbönorna i kastrullen och låt puttra ca 30 sekunder. Vispa upp äggen och häll smeten över kycklingen i kastrullen. Lägg på lock och låt äggen stelna.
4. Lägg upp riset, fördela kyckling, sockerbönor, ägg och buljong ovanpå. Servera med sallad.

Fler recept med: Övrigt