Kyckling med ägg och ris – Oyako-don

Praktisk vardagsmat med japanska smaker. Kycklingen får koka i en smakrik buljong.
Frederik Zäll

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - ( a 150 g)
  • 3 dl jasminris
  • 3 dl vatten
  • 0,5 tärning hönsbuljong
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk mirin (söt matlagningssake) - eller torrt vitt vin
  • 4 msk japansk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g sockerbönor
  • 2 ägg

Tillbehör

  • 100 g sallad - blandad med vinägrett

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka upp vatten, buljongtärning, socker, mirin och sojasås i en kastrull. Skär kycklingfiléerna i bitar, ca 3 x 3 cm. Salta. Lägg kycklingen i den kokande buljongen. Låt puttra under lock 10 min.

  3. Lägg sockerbönorna i kastrullen och låt puttra ca 30 sekunder. Vispa upp äggen och häll smeten över kycklingen i kastrullen. Lägg på lock och låt äggen stelna.

  4. Lägg upp riset, fördela kyckling, sockerbönor, ägg och buljong ovanpå. Servera med sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!