Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw

Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw är saftigt och hett. Skär helst kålen på mandolin, så den blir riktigt tunt skuren.
Charlotte Jenkinson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 g kycklingben
  • 1 tsk chipotle (torkad chilifrukt) - ­(Santa Maria)

Coleslaw

  • 400 g vitkål
  • 125 g stjälkselleri
  • 0,5 msk sesamolja
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1,5 dl ris
  • chili - picklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingbenen i en smord ugnssäker form och blanda med 1/2 msk olja, chipotlepeppar, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, tills de är genomstekta. Vänd dem gärna någon gång under tillagningstiden.

  3. Ansa och skär vitkålen tunt. Finstrimla sellerin. Blanda kål och selleri i en skål med sesamolja, 1 msk vinäger, 1/2 msk rapsolja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. ­Blanda om ordentligt och låt kålsalladen stå i kylen fram till servering.

  4. Servera kycklingen med ris, ­coleslaw och picklad chili.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!