3.63.63.63.63.6

Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw är saftigt och hett. Skär helst kålen på mandolin, så den blir riktigt tunt skuren.

För 2 personer:

Ingredienser

500 g kycklingben
1 tsk chipotlechilipeppar, ­(Santa Maria)

Coleslaw:

400 g vitkål
125 g stjälkselleri
0,5 msk sesamolja
rapsolja, vitvinsvinäger, salt, ­nymald svartpeppar

Tillbehör:

1,5 dl ris
picklad chili

30 minuter

Kyckling i ugn med chipotle och coleslaw – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg kycklingbenen i en smord ugnssäker form och blanda med 1/2 msk olja, chipotlepeppar, 2 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Stek mitt i ugnen ca 25 min, tills de är genomstekta. Vänd dem gärna någon gång under tillagningstiden.
  3. Ansa och skär vitkålen tunt. Finstrimla sellerin. Blanda kål och selleri i en skål med sesamolja, 1 msk vinäger, 1/2 msk rapsolja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. ­Blanda om ordentligt och låt kålsalladen stå i kylen fram till servering.
  4. Servera kycklingen med ris, ­coleslaw och picklad chili.