4.34.34.34.34.3

Middag snabbt på bordet är särskilt viktigt till vardags. Denna kycklingrätt med butternut och kronärtskocka kan du laga i ugnen - allt på samma plåt. Kycklingben kallas också drumsticks och kan köpas både färska och frysta.

För 4 personer:

Ingredienser

1,5 kilo kycklingben
2 msk soja, gärna japansk
1 butternutpumpa, (ca 1 kilo)
1 burk kronärtskockshjärtan, (400 g)
1 burk oliver, blandade, (200 g)
100 g rucola
olivolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g bröd, per person

10 minuter + 30 minuter i ugn

Kyckling i ugn med butternut och kronärtskocka – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklingbenen med soja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och kärna ur butternutpumpan. Skär fruktköttet i bitar. Låt kronärtskockhjärtana rinna av och skär dem i fjärdedelar.
  2. Lägg kycklingben, pumpa, kronärtskockor och oliver på en plåt. Ringla över 2 msk olja och strö över 1 tsk salt.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 250° och tillaga ytterligare 5–10 min, tills kycklingen är genomstekt och pumpan mjuk.
  4. Strö rucola över kyckling och pumpa och servera med bröd.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.