Kyckling i ugn med butternut och kronärtskocka

Middag snabbt på bordet är särskilt viktigt till vardags. Denna kycklingrätt med butternut och kronärtskocka kan du laga i ugnen - allt på samma plåt. Kycklingben kallas också drumsticks och kan köpas både färska och frysta.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 kg kycklingben
  • 2 msk soja - gärna japansk
  • 1 butternutpumpa - (ca 1 kilo)
  • 1 burk kronärtskockshjärtan - (400 g)
  • 1 burk oliver - blandade, (200 g)
  • 100 g rucola
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda kycklingbenen med soja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Skala och kärna ur butternutpumpan. Skär fruktköttet i bitar. Låt kronärtskockhjärtana rinna av och skär dem i fjärdedelar.

  2. Lägg kycklingben, pumpa, kronärtskockor och oliver på en plåt. Ringla över 2 msk olja och strö över 1 tsk salt.

  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 250° och tillaga ytterligare 5–10 min, tills kycklingen är genomstekt och pumpan mjuk.

  4. Strö rucola över kyckling och pumpa och servera med bröd.

ERBJUDANDE! Vill du ha flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!