Kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta

Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta. Grytan passar också bra att servera till couscous, pasta eller ris.
Petra Lindstrand
Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta.
Recept på kyckling i tomat- och olivsky med smulad feta. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar körsbärstomater - (à 400 g)
  • 1 burk tapenade - oliver & kapris, Zeta (140 g )
  • 100 g fetaost
  • olivolja
  • vinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 50 g bröd - per person gärna surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Skala vitlöken.

  2. Halvera kycklingen och bryn runt om i het stekpanna i 1 msk olja. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar och lägg bitarna i en ugnssäker form. Tillsätt löken i pannan och pressa i vitlöken. Fräs ca 2 min. Tillsätt tomater, 1/2 msk vinäger, 2 tsk socker och 2 krm salt.

  3. Fördela ­tapenaden över kycklingen. Häll över tomatsåsen och tillaga mitt i ugn ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.

  4. Ta ut formen och smula över fetaosten. Servera med bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!