Kyckling i pesto

4.14.14.14.14.1

Denna rätt kom till när Tina lite oplanerat skulle bjuda grannarna på middag. Kyckling fanns i frysen och burkar med oliver, pesto och tomater i kylen. Rätten gjorde succé hos grannarna.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
10 tomater, marinerade soltorkade
15 oliver, gröna
100 g fetaost
0,5 dl pesto, gärna med chili
2,5 dl matlagningsgrädde

15 min + 30 min i ugn

Kyckling i pesto – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  2. Strimla tomaterna och skiva oliverna. Strö tomater, oliver och smulad fetaost över kycklingen. Blanda pesto och grädde och häll över kycklingen.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingens innertemperatur är 70°.
  4. Servera med kokt, pressad potatis och sallad.