Denna rätt kom till när Tina lite oplanerat skulle bjuda grannarna på middag. Kyckling fanns i frysen och burkar med oliver, pesto och tomater i kylen. Rätten gjorde succé hos grannarna.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 msk rapsolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
10 tomater marinerade soltorkade
15 oliver gröna
100 g fetaost
0,5 dl pesto gärna med chili
2,5 dl grädde lätt

Kyckling i pesto

1. Sätt ugnen på 200°. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
2. Strimla tomaterna och skiva oliverna. Strö tomater, oliver och smulad fetaost över kycklingen. Blanda pesto och grädde och häll över kycklingen.
3. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingens innertemperatur är 70°.
4. Servera med kokt, pressad potatis och sallad.