Kyckling i kryddig sås

Kycklingen kan snabbmarineras 1 timme men får mer smak om den ligger i marinaden över natten.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (ca 600 g)
  • 1 msk jordnötsolja

Marinad

  • 1 apelsin
  • 1 ingefära - färsk (ca 30 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl japansk soja
  • 0,5 dl konjak
  • 0,5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 4 stjärnanis

tillbehör

  • romansallad
  • jasminris

Gör så här

  1. Marinaden: Skölj apelsinen och skala den med potatisskalare. Pressa ut saften. Lägg skal och saft i en kastrull. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Skala och krossa vitlöken. och blanda ner det i kastrullen.

  2. Tillsätt honung, soja, konjak,  vatten, kanelstång och stjärnanis. Låt sjuda 20 min. Låt kallna.

  3. Skölj och torka kycklingfiléerna. Lägg dem i en plastpåse och häll över marinaden. Lägg i kylen minst 1 timme.

  4. Hetta upp en wok eller stekpanna. Häll i olja. Lyft upp kycklingen ur marinaden (som sparas) och bryn kycklingfiléerna snabbt runt om. Tillsätt  marinaden och låt sjuda under lock ca 10 min till 68° innertemperatur.

  5. Ta upp kycklingen och skär den i skivor. Servera med skyn och jasminris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!